fredag den 25. juli 2014

Sommer sommer sommer og miljø

Normalt vasker jeg fire maskiner tøj om ugen, vi er fem familiemedlemmer.
Siden d. 1. maj har jeg kun vasket 2,5 maskiner om ugen. Sommertøj fylder bare meget mindre, og selvom det er sommer, behøver man jo ikke skifte tøjet hver dag, hvis det ikke er beskidt.
Man behøver heller ikke vande sin plæne og sine prydbuske, selvom det ikke regner i stride strømmer. Man kan til nød ind imellem vande sine afgrøder, hvis det er noget, man skal leve af. Men miljøet elsker, at vi passer på med det der vanding, og vi tager ikke skade af at ofre lidt af havens udseende på det. Det er jo trods alt natur, der kan passe sig selv, hvis det endelig skal være.
For det skal vel ikke være græsplænens forfængelighed, der er skyld i, at vores oldebørn ikke kan få rent drikkevand?

Jeg går hver aften tur med hundene igennem det nærliggende kolonihaveområde. Jeg bliver dagligt nødt til at hoppe og springe for vandstråler fra deres vandingsanlæg, der kører på livet løs, sådan deres græsplænen kan forblive grønnere end naboens. Jeg forstår ikke, hvorfor den forening ikke laver et påbud. Det er jo noget svineri!

Jeg har også en nabo, der har vanderen til at køre hver evig eneste aften. Jeg har mange gange denne sommer pønset på at sabotere den en sen aftentime i en god sags tjeneste, også selvom jeg overtræder loven.
Desværre har han også en hund, og den er ikke til at bide skeer med.

Pas nu på vandet! Vi overlever nok, at plænen ikke er eventyrgrøn, og så vil der samtidig være en chance for, at vores efterkommere også kan overleve.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smid en kommentar, men lov mig, du overholder en god netetikette. :-)